Vooral wanneer het strandseizoen nadert, beseffen veel mensen dat ze graag vet willen verliezen. Nu zijn er natuurlijk allerlei diëten mogelijk, maar je kunt vraagtekens zetten bij de kans op serieuze resultaten. Het is misschien tijd om het eens wat rigoureuzer aan te pakken, en te kiezen voor een zogenaamde cryolipolyse behandeling.

Vrieskou brengt redding

Voordat je eraan begint, wil je waarschijnlijk wel weten wat een cryolipolyse behandeling dan is. Deze methode om vet te verliezen is behoorlijk innovatief en beschikbaar bij een aantal klinieken in Nederland. Er worden transducers op de huid geplaatst, die in korte tijd de huid verhitten en vervolgens koelen. Het resultaat mag er zijn, want meestal is één behandeling al genoeg om 30% vetweefsel te verliezen. Gemiddeld komt dit neer op 1 tot 1,5 centimeter minder vet.

Maar hoe kan het vet zomaar verdwijnen?

Goeie vraag. Een snelle overgang van warmte naar kou zorgt voor een kristallisatie van vet in cellen. Het vet zal dan ook langzamerhand gaan afsterven na de behandeling. Soms is er direct al een klein resultaat te zien, maar voor het eindresultaat moet je toch echt een paar weken geduld hebben. Daarom is het verstandig om misschien wat verder voorafgaand aan de zomer dit te doen. Het lymfatisch systeem heeft namelijk tijd nodig om vetcellen te verdrijven.

Geen schade voor omliggende cellen

Klinkt leuk allemaal, maar je wil vanzelfsprekend een methode kiezen die volledig veilig is. De gedachte dag kou helpt tegen vetweefsel, bestaat al sinds het begin van de twintigste eeuw. Daarnaast zijn er talloze onderzoeken gedaan, die het effect onderschrijven. Een belangrijk voordeel daarbij is dat alleen vetcellen vernietigd worden, terwijl omliggende cellen geen schade oplopen. Bijwerkingen blijven bijna altijd beperkt tot wat roodheid en hier en daar een blauwe plek. Dat je een behandeling hebt ondergaan, blijft ongeveer een week zichtbaar.

Geschikt voor diverse lichaamsdelen

Vergeten we bijna één van de belangrijkste vragen te beantwoorden. Waar kun je vet eigenlijk laten verwijderen. Nou, dat kan op verschillende plekken. Denk aan de buik, onderkin, armen, benen, rug, billen en heupen. Genoeg opties dus. Een vraag die misschien nog wel belangrijker is, gaat over de kosten. Die vallen best wel mee. Een behandeling krijg je al voor 345 euro. Meestal betaal je minder wanneer je meer behandelingen afneemt, bijvoorbeeld 250 euro voor de tweede sessie. De meeste mensen ondergaan drie behandelingen, waarna ze een optimaal resultaat bereikt hebben.

Na afloop

Zoals vermeld, gaan er een aantal weken voorbij voordat het resultaat goed zichtbaar is. En je huid heeft een aantal dagen nodig om weer te herstellen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere factoren die een bijdrage kunnen leveren aan het succes. Nee, je mag je discipline echt niet verliezen. Eet dus gezond, vooral veel groenten. Direct na de behandeling is het daarnaast verstandig om veel water te drinken, zodat het lichaam de vetcellen makkelijker kan afvoeren. Volg je deze adviezen op, dan is een cryolipolyse behandeling ideaal. Zeker ook omdat er geen snijwerk bij komt kijken. En dat is wel zo comfortabel!